Hogyan éget zsírsejteket

Éget zsírszövetet. Éget zsírszövetet - Testünk és a zsír - 7 dolog, amit jó tudni

Tartalom

  ideális fogyni hetente hogyan lehet gyorsan fogyni 16 évesen

  A testünkben vannak fehér zsírsejtek vagy sárga zsírsejteknek is nevezikamiknek a szerepe kizárólag az energia tárolása. Emellett pedig vannak barna zsírsejtek, amiknek sokkal jobb a vérellátása és nagyobb számban tartalmaznak mitokondriumokat amik elégetik az energiát — a barna zsírsejtek bizonyos körülmények között rengeteg energiát tudnak éget zsírszövetet.

  Sokáig azt hitték, hogy barna zsírszövetei csak a éget zsírszövetet vannak, de kiderült, hogy felnőtt emberekben is megvannak, még ha sokkal kisebb százalékban is.

  természetes gyógynövények fogyáshoz tehén karaj trevor fogyás

  A barna zsírszövetek háromszázszor több energiát tudnak elégetni, mint a test bármely más szövete. A csecsemők sokkal hatékonyabban tudják aktiválni a barna szírszöveteiket ezért nem reszketnek ha fáznak.

  fogyókúrás matricák gyorsabban fogysz e időszakonként

  De szerencsére a felnőtt emberek is aktiválni tudják, nézzük is meg, hogy hogyan. Először is a barna zsírszövetre jelentős hatással éget zsírszövetet az inzulin.

  Az inzulinszintet legnagyobb mértékben a éget zsírszövetet dobja meg, tehát a magas szénhidrát és ezáltal túl magas inzulinszint deaktiválja a barna zsírszövetetezért nem éget zsírt, sőt az inzulin hatására egyre több lesz a fehér zsírszövet, ami csak raktározza a zsírt, nem égeti el. Ellenben ha alacsony az inzulinszint, a ketontestek segítik aktiválni a barna zsírszövetet. Erről készült tanulmány itt.

  cum sa slabesti 1 kg pe zi mi kell a gyors fogyáshoz

  Tehát a ketogén diéta támogatja, hogy minél több zsírt égessünk el a barna zsírszövettel. A csípőspaprika szintén segíti ezt a folyamatot, a paprikában lévő kapszaicin hatására a fehér zsírszövet barnává alakul.

  Testedzés helyett hormon? A fehér zsírral ellentétben, amely elsődlegesen energiatárolásra szakosodott, a barna zsírszövet energiát éget el a hőtermeléshez. A Cambridge-i Egyetem kutatói felfedezték, hogy egy fehérje jele: BMP8B szabályozza a barna zsírszövetet, így akár potenciális terápiás célpont is lehet — írta az egyetem közleményében. A szakemberek, akik eredményüket a Cell című tudományos folyóirat legfrissebb számában tették közzé részletesen, úgy vélik, hogy a barna zsírszövet aktiválása segítheti a folyamatban lévő súlycsökkentési programokat, így éget zsírszövetet megközelítést jelent az elhízás kezelésében. Más fehérjék is vannak az emberi testben, amelyek a éget zsírszövetet növelésére serkentik a barna zsírt, ám ezek, amilyen például a pajzsmirigyhormon, legtöbbször más szervekre is hatnak, ezért nem lennének jó célpontok súlycsökkentő kezelések kidolgozásában.

  Egy másik, kevésbé kellemes módszer a barna zsírszövetek aktiválázáshoz a hidegterápia, vagy hideghez való akklimatizáció. Ebben a tanulmányban írnak arról, hogy csupán 4 hét hidegterápiával az emberek teste átállt arra, hogy ne reszketéssel izommal termeljen hőt, hanem barna zsírszövetből.

  A hideg barnítja a zsírszövetet, a kövérség ellenkezőleg

  Ha szeretnél személyre szabott éget zsírszövetet étrendet magadnak, akkor kattints erre a linkre angol nyelvű weboldal!