Az omlós hókifli egy klasszikus, ízletes sütemény, amelyet mindenki imád. Friss, ropogós tésztája és finom tölteléke tökéletes választás bármilyen alkalomra. Ha szeretnéd megtudni, hogyan készíthetsz otthon egy mennyei omlós hókiflit, akkor olvass tovább!
Hókifli omlós hókifli recept
Az omlós hókifli elkészítése nem bonyolult, és néhány alapvető hozzávalóból könnyedén elkészíthető. A következőkben bemutatjuk a hagyományos omlós hókifli receptjét lépésről lépésre.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- Meggy- vagy baracklekvár a töltelékhez
Elkészítés:
1. Először is, a lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat. Morzsoljuk össze a liszttel, amíg morzsalékos állagú nem lesz.
2. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót a morzsás keverékhez.
3. Amikor a tészta már homogén állagú, gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
4. Miután a tészta kicsit pihent, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél centiméter vastagságúra.
5. Vágjunk belőle kis téglalap alakú darabokat, majd helyezzünk mindegyik közepére egy kis mogyorót lekvárral.
6. A tészta széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel a kis töltelékkel együtt a hókifliket.
7. Helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Összegzés
Az omlós hókifli elkészítése egyszerű és gyors, így bármilyen ünnepi alkalmat feldobhatunk vele. Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan sikert fogsz aratni családod és barátaid körében!
>
Ha szeretnéd, hogy az omlós hókiflid még gazdagabb ízű legyen, akkor a tésztához adj hozzá egy kevés reszelt citromhéjat vagy egy csipet őrölt fahéjat. Ezek az extra ízesítők még izgalmasabbá teszik ezt a klasszikus süteményt!