A Rigó Jancsi torta egy híres és ízletes desszert, amelyet sokan szeretnek és keresnek. Ez a sütemény gazdag csokoládéval és ízletes mályvacukorral töltött, és minden egyes harapásnál örömteli élményt nyújt. Ha szeretnéd otthon elkészíteni ezt a finomságot, itt van egy egyszerű és finom recept, amely segíteni fog abban, hogy elkápráztasd családod és barátaid ízlelőbimbóit.
Összetevők:
A Rigó Jancsi torta elkészítéséhez szükséged lesz a következő alapanyagokra:
- 200 g étcsokoládé
- 200 g vaj
- 150 g cukor
- 6 tojás
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 200 ml habtejszín
- 50 g porcukor
- 1 tasak zselatin
- 50 ml víz
- 50 g cukor
- málna vagy eper a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
Az alábbiakban megtalálod a Rigó Jancsi torta elkészítésének lépéseit:
A csokoládés piskóta elkészítése:
Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy 20×20 cm-es tortaformát, amelyet kibélelsz sütőpapírral.
A csokoládét és a vajat egy lábasban olvaszd össze, majd hagyd kihűlni.
A tojásokat és a cukrot verd habosra egy tálban. Adj hozzá vanília kivonatot és egy csipet sót, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a csokoládés keveréket.
Végül szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd össze.
Öntsd a tésztát a tortaformába, majd süsd kb. 25-30 percig, vagy amíg a piskóta megsül.
A mályvacukoros krém elkészítése:
Az elkészítéshez a következő lépéseket kell követned:
A zselatint keverd el a vízzel egy kis tálban, majd hagyd állni néhány percig, amíg megduzzad.
A habtejszínt és a porcukrot verjük kemény habbá.
A zselatinos vizet melegítsük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük, amíg felolvad. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a habtejszínt és a zselatinos keveréket, majd tegyük hűtőbe pár órára.
Az összeállítás:
Végül öntsük a mályvacukoros krémet a piskótára, majd díszítsük málnával vagy eperrel.
A tortát hagyjuk állni pár órán keresztül a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Ez a fantasztikus Rigó Jancsi torta most már készen áll arra, hogy megkóstold és élvezd!
>