Tarkonyos Csirkeragu Leves Recept

A tarkonyos csirkeragu leves egy igazi klasszikus, amely melegíti a testet és a lelket egyaránt. A tarkony különleges aromája és a csirkehús gazdag íze együttesen egy olyan ételt teremtenek, amelyet mindenki szeretni fog. Ha szeretnél meglepni családodat vagy vendégeidet egy isteni levesel, kövesd az alábbi receptet!

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter húsleves
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tarkonyos csirkeragu leves elkészítése egyszerű, csak kövesd az alábbi lépéseket:

1. Először is, vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.

2. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon.

3. Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsd meg őket üvegesre.

4. Közben vágd kockákra a csirkemellet, majd add hozzá a hagymához és pirítsd meg őket minden oldalról.

5. Szórd rá a lisztet, majd pirítsd további 2-3 percig, hogy a liszt szép aranybarnára piruljon.

6. Öntsd fel a húslevessel és keverd össze alaposan.

7. Adj hozzá a tárkonyt és ízlés szerint sózd, borsozd.

8. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, vagy amíg a csirkemell teljesen megpuhul.

9. Ha kész, szórj rá friss petrezselymet és tálald melegen.

Tálalás:

A tarkonyos csirkeragu levest friss pirított kenyérrel vagy zsemlekockákkal tálalhatod. A friss petrezselyemmel megszórva igazán ínycsiklandóvá válik. Jó étvágyat!

pláló alternatívák

Az étel variálásához kísérletezhetsz néhány alternatív hozzávalóval is:

Hozzávaló Lehetséges alternatíva
500g csirkemell Tofu vagy gomba
1 nagy fej hagyma Vöröshagyma helyett snidling vagy újhagyma
2 evőkanál liszt Kukoricaliszt vagy zabliszt

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogy lehet gluténmentes változatot készíteni?

A liszt helyett használhatsz gluténmentes alternatívát, például rizslisztet vagy kukoricalisztet.

2. Van-e vegetáriánus opció?

Igen, a csirkemellet helyettesítheted tofuval vagy extra zöldségekkel a levesben.

3. Lehet-e előre elkészíteni és felmelegíteni?

Igen, a levest előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod, majd felmelegítheted az étkezés előtt.

4. Milyen más zöldfűszert használhatok a petrezselyem helyett?

Próbálkozhatsz korianderrel vagy friss bazsalikommal is.

5. Hogyan lehet fűszeresebbé tenni az ételt?

Adj hozzá egy kevés chili pehelyt vagy friss csilipaprikát a leveshez a fűszeresebb ízért.

Szerző képe

Arnold

Szólj hozzá!