Palacsinta recept 2 főre

A palacsinta, az édes és sós változatokban egyaránt népszerű fogás, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Ha két személy részére szeretnénk elkészíteni ezt az ínycsiklandó ételt, íme egy egyszerű és ízletes recept.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • Vaj vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

A palacsinta tésztájának elkészítéséhez először is verjük fel a tojásokat egy tálban. Adjuk hozzá a cukrot, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztet és a tejet. A tészta lehetőleg hólyagos és sima legyen. Ezt követően szórjuk bele a sütőport és adjunk hozzá egy csipet sót is. Végül adjunk hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, hogy könnyedén süssük a palacsintákat.

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá egy kis vajat vagy olajat. Öntsünk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát, és terítsük szét a serpenyő alján. Süssük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára. Ha mindkét oldala megsült, tegyük át egy tányérra, majd folytassuk a következő palacsinta sütését ugyanezen módon.

Tálalás:

Tálaljuk a palacsintákat friss gyümölccsel, lekvárral, vagy akár fagyival. Díszíthetjük porcukorral vagy csokoládéöntettel is, hogy még ízletesebb legyen az élmény.

Variációk:

A palacsintát számos módon variálhatjuk, hogy mindenki kedvére találjon valami finomat. Próbáljuk ki például a túróval töltött palacsintát, vagy a sonkás-sajtos változatot. Ha inkább édesre vágyunk, készíthetünk palacsintát Nutellával vagy mézzel is.

Jó étvágyat!

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az egyszerű, de ízletes palacsinta receptet. Kísérletezz bátran különböző feltétekkel és töltelékekkel, hogy megtaláld a kedvencedet. Jó étvágyat kívánunk!

További Variációk:

A palacsinta recept sokféleképpen variálható, csak a képzelet szab határt. Íme néhány további ötlet:

Variáció Hozzávalók Elkészítés
Epres Palacsinta Friss eper, tejföl, porcukor Vágjunk fel friss epret, és tegyük a palacsinta közepére. Tekintsük meg tejföllel és porcukorral.
Túrós Palacsinta Túró, cukor, vaníliás cukor Töltözzön palacsinta túróval és szórjuk meg cukorral vagy vaníliás cukorral.
Bolognai Palacsinta Marhahús, paradicsomszósz, mozzarella sajt Töltsünk palacsintát bolognai mártással és reszelt mozzarella sajttal.

Gyakran Ismételt Kérdések:

  • Mennyi ideig kell sütni a palacsintát?
  • A palacsintatészta híg vagy sűrű legyen?
  • Hogyan tároljuk a maradék palacsintát?
  • Milyen más gyümölcsökkel lehet tálalni a palacsintát?
Szerző képe

Arnold

Szólj hozzá!