A tejszínes nutellás torta egy igazi csemege, amelynek minden egyes falatja örömöt szerez az ínyencség szerelmeseinek. A puha, krémes textúra és az édes, mogyorós íz együttesen alkotja ezt a mennyei desszertet, amely garantáltan mindenkit elvarázsol. Ha szeretnéd megtudni, hogyan készíthetsz otthon egy tökéletes tejszínes nutellás tortát, akkor olvass tovább, és fedezd fel ezt az egyszerűen elkészíthető receptet!
Hozzávalók:
– 250g keksz (pl. háztartási keksz vagy babapiskóta)
– 120g vaj
– 400g tejszín
– 200g Nutella krém
– 100g porcukor
– 1 csomag zselatin
– 100ml meleg víz
– 50g apróra vágott mogyoró (opcionális)
Elkészítés:
1. Először is, törjük össze a kekszet vagy babapiskótát apró morzsákká. Ehhez használhatunk egy zsákot és egy sodrófát vagy egy aprítógépet.
2. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban alacsony hőfokon, majd keverjük össze a morzsás keksszel, amíg egy egységes masszát nem kapunk.
3. Nyomkodjuk az alapot egy tortaformába, majd tegyük hűtőbe pihenni legalább 30 percre.
4. Eközben keverjük össze a tejszínt a Nutellával és a porcukorral egy tálban, amíg egy sima krémet nem kapunk.
5. Áztassuk be a zselatint a meleg vízben, majd keverjük hozzá a tejszínes Nutellás keverékhez. Keverjük addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik a krémben.
6. Öntsük a krémet az előhűtött kekszalapra, majd szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval a tetejét.
7. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, és hagyjuk pihenni legalább 4 órán keresztül, vagy akár egész éjszaka.
8. Miután megdermedt, már tálalhatjuk is ezt az isteni tejszínes Nutellás tortát, és élvezhetjük a mennyei ízeket!
Tipp:
Ha szeretnénk még egy kis plusz különlegességet adni a tortánknak, akkor díszíthetjük csokoládéforgácsokkal, vagy akár friss gyümölcsökkel is.
Összegzés
A tejszínes Nutellás torta receptje egyszerű, mégis elképesztően ízletes desszertet eredményez, amelyet bármilyen alkalmakra elkészíthetünk. A krémes tejszín és a csokoládés Nutella tökéletes harmóniájával garantáltan mindenkit lenyűgözünk ezzel a finomsággal!
Táplálkozási információk:
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Kalória | 450 kcal |
Fehérje | 6g |
Szénhidrát | 35g |
Zsír | 32g |
A tejszínes Nutellás torta ugyan kényezteti az ízlelőbimbókat, fontos azonban tudni a táplálkozási információkat is. Egy adag (kb. 100g) torta átlagosan 450 kalóriát tartalmaz, melyből 32g zsír, 6g fehérje és 35g szénhidrát található. Fontos, hogy mértékkel fogyasszuk, és figyeljünk az étrendünk egyensúlyára.
Gyakran Ismételt Kérdések:
- Hogyan lehet hosszabb ideig frissen tartani a tortát?
- Mennyi ideig tart elkészíteni ezt a tortát?
- Lehet-e helyettesíteni valamelyik összetevőt másikkal?
- Van-e gluténmentes változata ennek a receptnek?