Lángos recept élesztő nélkül

A lángos egy hagyományos magyar étel, melyet gyakran fogyasztunk otthon és a vásárokon egyaránt. Azonban sokak számára kihívást jelenthet a hagyományos recept követése, mivel az élesztőt tartalmaz, amihez idő és türelem szükséges. Ha azonban keresel egy egyszerűbb, gyorsabb változatot, akkor jó helyen jársz! Ez a recept élesztő nélkül készül, így nem igényel hosszú kelesztési időt, mégis puha, morzsás és ízletes lángost készíthetsz vele.

Hozzávalók

A lángos recept élesztő nélkül elkészítéséhez szükséged lesz a következőkre:

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre víz
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. Először is keverd össze a lisztet és a sót egy tálban.

2. Lassan adagold hozzá a tejet és a vizet, miközben folyamatosan kevered. Addig dolgozd a tésztát, amíg egy rugalmas, könnyen gyúrható masszát nem kapsz.

3. Amikor a tészta összeállt, add hozzá az olajat, majd gyúrd alaposan össze.

4. Ha a tészta már nem ragad a kezedhez, formázz belőle kis gombócokat, majd nyújtsd őket vékonyra, kerek formára.

5. Melegíts fel egy lábasban elegendő olajat, majd süsd ki a lángosokat mindkét oldalukon aranybarnára.

6. Amikor készen vannak, szűrd le őket papírtörlőre, hogy az extra olajatól megszabaduljanak.

7. Tálald kedvenc feltéteiddel, mint például fokhagymás tejföl, sajt, vagy akár gyümölcsök.

Záró gondolatok

A lángos recept élesztő nélkül tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat és laktatót készíteni. Bármilyen alkalomra ideális, legyen az egy hétvégi reggeli vagy egy buli a barátokkal. Kísérletezz bátran a feltétekkel és élvezd ezt az ízletes magyar finomságot!

További variációk és feltétek

A lángos recept élesztő nélkül bőséges lehetőséget kínál a kreativitásra, amikor a feltéteket illeti. Tekintsük át néhány további variációt és ízletes feltétet, amelyekkel feldobhatod ezt a klasszikus magyar ételt:

Feltét Leírás
Fokhagymás tejföl A klasszikus választás, amely könnyű és fűszeres ízt ad a lángosnak.
Túró A krémes túró remekül passzol a lángos puhaságához és morzsalékos textúrájához.
Sajt Egy kis reszelt sajt a tetején mindig jól jön, különösen, ha egy kicsit megpirítjuk.
Paradicsom és uborka A friss paradicsom- és uborkaszeletek frissességet és ropogós textúrát adnak a lángoshoz.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Készíthető-e gluténmentes változatban?

Igen, a lisztet könnyen cserélheted gluténmentes lisztre, hogy a recept gluténmentes legyen.

2. Hogyan tárolható a maradék lángos?

Az esetlegesen megmaradt lángosokat légmentesen lezárható tárolóedényben vagy fóliával becsomagolva a hűtőszekrényben tárolhatod. Felmelegítés előtt a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben melegítsd fel őket.

Szerző képe

Vencel

Szólj hozzá!