Milánói makaróni recept darált húsból

A milánói makaróni egy olyan étel, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon. A recept alapja a hagyományos makaróni tészta, melyet ízletes darált hússal és sajttal gazdagítunk. Ez a fogás ideális választás lehet egy gyors és tápláló vacsorához, amely garantáltan mindenkit lenyűgözni fog az egyszerűsége és ízvilága révén.

Alapanyagok

A milánói makaróni elkészítéséhez szükséged lesz a következő alapanyagokra:

  • 400g makaróni tészta
  • 300g darált marhahús
  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 doboz paradicsomszósz (kb. 400g)
  • 100g reszelt sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors, és egyéb ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés

Kezdjük a receptet az alábbi lépésekkel:

  1. Forraljunk fel bő vízet egy nagy fazékban, majd sózzuk meg.
  2. Tegyük a makaróni tésztát a forró vízbe, és főzzük meg a csomagoláson feltüntetett időtartam szerint, vagy amíg „al dente” állagú nem lesz.
  3. Eközben hevítsünk fel olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
  4. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk meg, amíg teljesen átsül.
  5. Amikor a hús már szép barna színt kapott, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pirítsuk tovább, amíg az hagyma megpuhul.
  6. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, majd ízesítsük sóval, borssal, és egyéb kedvenc fűszereinkkel.
  7. Keverjük össze alaposan, majd hagyjuk főni 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  8. Amikor a tészta kész, szűrjük le, majd keverjük össze a paradicsomos hússal.
  9. Szórjuk meg a tetejét bőségesen reszelt sajttal, majd tegyük egy előmelegített sütőbe grill fokozatra.
  10. Sütjük, amíg a sajt szép aranybarnára pirul.
  11. Végül tálaljuk azonnal, és élvezd az ízek harmóniáját!

Tálalás

A milánói makaróni remekül passzol friss salátával vagy pirított zöldségekkel. Ezt az ételt akár egy kis friss bazsalikomlevéllel is díszítheted, hogy még ízletesebbé tegye.

Összegzés

A milánói makaróni recept darált húsból egy egyszerű, mégis ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését. Bátran készítsd el otthon, és élvezd a finom, olaszos ízeket!

>

További receptek Érdekes variációk
  • Töltött paprika
  • Lazacos tészta
  • Grillezett csirkecomb
  • Vegán lasagne
  • Mexikói stílusú makaróni
  • Gombás darált húsos tészta
  • Zöldséges rakott tészta
  • Parmezános tészta tekercs

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mennyi idő alatt készül el a milánói makaróni?

A recept elkészítése általában körülbelül 30-40 percet vesz igénybe.

2. Lehet-e előre elkészíteni a milánói makarónit?

Igen, a milánói makaróni több alapanyagát előre is elkészítheted, majd csak az utolsó lépéseket kell elvégezni a tálalás előtt.

3. Hogyan tárolható a maradék milánói makaróni?

Az étel maradékait légmentesen lezárható edényben a hűtőszekrényben tárolhatod, és általában 2-3 napig frissen maradnak.

Szerző képe

Vencel

Szólj hozzá!