Pad Thai Tészta Recept

Az alábbiakban egy fantasztikus pad thai tészta receptet osztunk meg veled, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd ezt a klasszikus thai ételt.

Hozzávalók:

  • 200g rizstészta
  • 200g csirkemell vagy tofu, kockákra vágva
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 evőkanál apróra vágott mogyoró
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 csésze csírázott szójabab
  • 2 tojás
  • Fűszerek: só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először áztasd be a rizstésztát hideg vízbe legalább 30 percre, majd szűrd le.

2. Egy wokban vagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, majd dobd rá a csirkemellet vagy tofut. Süssd addig, amíg szép aranybarnára nem sül.

3. Add hozzá a fokhagymát és a rizstésztát, majd pirítsd egy-két percig.

4. Készítsd elő a szósz alapját: keverd össze a szójaszószt, cukrot és limelevet egy kis tálban.

5. Üsd fel a tojásokat egy másik serpenyőben, majd keverd össze a pirított tésztával és hagyd, hogy összeérjenek.

6. Öntsd hozzá a szósz keverékét, majd add hozzá a csírázott szójababot, mogyorót és zöldhagymát.

7. Keverd össze alaposan az összetevőket, majd tálald azonnal melegen.

Tálalás:

Szolgáld fel a pad thai tésztát frissen reszelt lime héjjal és apróra vágott friss korianderrel a tetején. Ízlés szerint adhatsz hozzá csípős szószt vagy további limelevet.

Tipp:

Ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá egy kis apróra vágott csilipaprikát a tálaláskor.

Összefoglalás:

A pad thai tészta egy különleges thai étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is. Kövesd a receptet lépésről lépésre, és garantáltan sikert aratsz!

Vegetáriánus változat:

Azok számára, akik vegetáriánus étrendet követnek, kiváló alternatíva lehet a hús helyett tofu használata a pad thai tészta elkészítéséhez. A tofu könnyen felveszi a szósz ízeit és ropogósra süthető a serpenyőben, így tökéletesen illeszkedik a tésztához.

Hozzávalók: Mennyiség:
Rizstészta 200g
Tofu 200g, kockákra vágva
Növényi olaj 2 evőkanál
Fokhagyma 2 gerezd, aprítva
Mogyoró 2 evőkanál, apróra vágva
Zöldhagyma 2 evőkanál, apróra vágva
Szójaszósz 2 evőkanál
Cukor 1 evőkanál
Limelé 1 evőkanál
Csírázott szójabab 1 csésze
Tojás 2 db
Fűszerek só, bors ízlés szerint

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Hogyan tárolhatom a maradék pad thai tésztát?

2. Mennyi ideig áll el a pad thai tészta?

3. Helyettesíthetem-e más típusú tésztával a rizstésztát?

Szerző képe

Vencel

Szólj hozzá!