Csokis süti recept egyszerű

A csokis süti az egyik legkedveltebb desszert, ami szinte mindenki számára örömöt jelent. Ha szeretnél otthon elkészíteni egy egyszerű, de ízletes csokis sütit, akkor jó helyen jársz! A következő recept lépésről lépésre bemutatja, hogyan készítsd el ezt a mennyei finomságot.

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Egy csipet só

Elkészítés:

1. Először is, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy sütőformát vagy kibéleljük sütőpapírral.

2. Egy lábosban vagy mikrohullámú tálban olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat. Ha teljesen felolvadtak és sima masszát kaptál, hagyd hűlni.

3. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos lesz a keverék.

4. Keverd hozzá a kihűlt csokoládés masszát a tojásos keverékhez, majd szitáld bele a lisztet, a sütőport és a sót.

5. Keverd össze az egészet egyenletes masszává.

6. Öntsd a tésztát a sütőformába, és simítsd el a tetejét egyenletesen.

7. Süsd kb. 20-25 percig, vagy amíg a süti teteje meg nem szilárdul, de a közepén még enyhén nedves marad.

8. Hagyd teljesen kihűlni a süteményt, majd szeleteld fel és tálald.

Tálalás:

A frissen sült csokis sütit ajánlott melegen, esetleg egy kis vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálalni.

További Tippek:

Ha szereted az extra csokis ízt, akkor apróra vágott diót vagy mogyorót is adhatsz a tésztához.

A sütőből kivéve a sütit hagyd néhány percig a formában pihenni, mielőtt kivernéd a formából és teljesen kihűlni hagynád.

Ha szeretnéd még édesebbé tenni a sütit, akkor a csokoládéhoz adj hozzá egy kis rumot vagy rumaromát.

Csokis süti – az egyszerű és ínycsiklandó desszert

Gluténmentes változat:

Ha gluténmentes étrendet követsz, könnyen alkalmazhatsz néhány egyszerű módosítást a receptben. Például helyettesítheted a lisztet mandulaliszttel vagy gluténmentes liszttel. Ezzel a módszerrel ugyanolyan finom csokis sütit készíthetsz, amelyet bátran fogyaszthatsz, ha gluténérzékeny vagy.

Hozzávalók: Mennyiség:
Mandulaliszt vagy gluténmentes liszt 150 g
Sütőpor 1 teáskanál

Vegán alternatíva:

Ha vegán változatban szeretnéd elkészíteni a sütit, könnyen helyettesítheted a tojást és a vajat. Például a tojást helyettesítheted lenmagtojással vagy almaecettel, míg a vajat növényi alapú vajjal vagy kókuszolajjal.

Hozzávalók: Mennyiség:
Lenmagtojás (1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz) 3 db
Kókuszolaj vagy növényi alapú vaj 150 g

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Lehet-e cukormentes változatot készíteni?

Igen, lehet cukormentes változatot készíteni édesítőszerekkel, például eritrittel vagy xilitolral.

2. Hogyan tároljam a sütit?

A sütit légmentesen zárható tárolóedényben vagy fóliával borítva tárold szobahőmérsékleten, hogy megőrizze frissességét.

Szerző képe

Pitty

Szólj hozzá!