Felhő szelet sütemény recept

A felhő szelet egy finom és könnyű sütemény, amelynek íze és állaga olyan, mintha egy felhő lenne. Ez a sütemény tökéletes választás lehet, ha valami könnyű és levegős desszertre vágysz. Ha szeretnéd megtudni, hogyan készíthetsz otthon egy szaftos felhő szelet süteményt, kövesd az alábbi receptet.

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 1 és 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál tejszínhab sütőpor
  • 1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/4 csésze hideg víz
  • 1/2 csésze darált mandula
  • 1/2 csésze darált dió
  • 1/2 csésze darált kókuszdió
  • 1 csésze tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

Az alábbiakban megtalálod a felhő szelet sütemény receptjét lépésről lépésre.

Előkészítés:

Vedd elő a sütőt, és melegítsd elő 175 fokra. Készíts elő egy 9×13 hüvelykes tepsit, és béleld ki sütőpapírral.

A tojásfehérjék kemény habbá verése:

Egy nagy tálban verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot fokozatosan, miközben tovább verjük. Amikor a hab kemény és fényes, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a sót.

A liszt hozzáadása:

Egy másik tálban keverjük össze a tejszínhab sütőport, a kukoricakeményítőt, a darált mandulát, a darált diót és a darált kókuszdiót. Keverjük ezt a lisztkeveréket óvatosan a tojáshabhoz.

Sütés:

Öntsük a tésztát a előkészített tepsibe, és simítsuk el egyenletesen. Süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg aranybarna és kissé megszilárdult a teteje.

A krém elkészítése:

Míg a sütemény sül, készítsük el a krémet. Egy tálban verjük fel a tejszínt a porcukorral és a vanília kivonattal, amíg kemény habbá válik.

Vágás és tálalás:

Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk kisebb szeletekre. Tálaljuk a felhő szelet süteményt a frissen vert tejszínhabbal.

Tipp:

Ha szeretnéd feldobni a sütemény ízét, próbáld ki más darált diófélék vagy kókuszdió helyett.

Végszó:

A felhő szelet sütemény egy könnyű és ízletes desszert, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a receptet!

Változatos ízesítési lehetőségek:

Ha szeretnéd feldobni a felhő szelet sütemény ízét és még változatosabbá tenni, kísérletezhetsz különböző ízesítőkkel. Például, adj hozzá néhány kanál friss citromlével a krémhez, hogy frissítő citromos ízt kapj. Vagy próbálkozhatsz különböző citrusfélék héjával is a tésztában, például narancs vagy lime héjával. Ezek az apró változtatások még izgalmasabbá tehetik ezt az amúgy már csodás süteményt.

Gyakran Ismételt Kérdések:

Kérdés Válasz
Hogyan lehet tudni, hogy a tojásfehérjék kellően kemény habbá váltak-e? Ha a tojásfehérjék habja fényes, kemény és tartja az alakját, akkor már elég hosszan vertük. Egy kis trükk, ha a tálba fordítva nem csúszik ki a hab, az jó jel, hogy elég kemény.
Lehet-e előre elkészíteni ezt a süteményt? Igen, a süteményt előző nap is elkészítheted. Ha megfelelően tárolod hűtőszekrényben, akkor a frissessége és íze megmarad. Csak arra figyelj, hogy a krémet frissen verjük fel a tálalás előtt.
Milyen más dióféléket lehet használni ebben a receptben? A recept változatosabbá tehető más diófélékkel, mint például mogyoróval vagy pekándióval. Az íz változása izgalmas lehet és még gazdagabbá teheti ezt az amúgy könnyed süteményt.
Szerző képe

Pitty

Szólj hozzá!