Lekváros kevert süti recept

A lekváros kevert süti egy klasszikus desszert, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A ropogós külső réteg és a puha, szaftos belseje minden falatban örömöt okoz. Ez a recept tökéletes választás lehet, ha vendégeket vársz, vagy egyszerűen csak szeretnél valami finomat sütni a családnak.

Hozzávalók:

  • 200g vaj
  • 200g cukor
  • 4 tojás
  • 200g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • Lekvár (kedvenc ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Először isme rögtön előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, míg krémes állagú nem lesz.

3. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és keverjük jól össze.

4. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot. Keverjük addig, amíg egyenletes tésztát kapunk.

5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát, majd simítsuk el egyenletesen a tetejét.

6. Kanalazzuk a lekvárt a tészta tetejére, majd egy villa segítségével húzzuk át a tésztán, hogy a lekvár szépen eloszoljon rajta.

7. Süsd kb. 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a süti teteje és amíg egy fogpiszkáló beleszúrva tiszta nem marad.

8. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

Tálalási javaslat:

A lekváros kevert süti kiválóan passzol egy csésze friss tea vagy kávé mellé. Dekoráld szeletelt gyümölcsökkel vagy egy kis porcukorral a tetejét a látványosság kedvéért.

Variációk:

Ha szeretnéd feldobni a receptet, kísérletezz különböző lekvárízekkel vagy adj hozzá diót, mazsolát vagy csokoládéforgácsokat a tésztához.

Összegzés:

A lekváros kevert süti egy könnyen elkészíthető desszert, amely garantáltan elnyeri az egész család vagy a vendégek tetszését. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a finom, otthon sütött sütemény ízét és illatát!

Gyakran Ismételt Kérdések:

Kérdés Válasz
Mennyi ideig tartható frissen a lekváros kevert süti? A süti frissességétől és tárolási körülményeitől függően általában 2-3 napig tartható frissen. Ajánlott légmentesen lezárható dobozban vagy fóliával becsomagolva tárolni a hűtőszekrényben.
Lehet-e előre elkészíteni a tésztát és csak később sütni? Igen, előre elkészítheted a tésztát, majd hűtőszekrényben tárolhatod akár egy éjszakán át is. Sütni előtt hagyd szobahőmérsékletre felmelegedni, mielőtt beleteszed a sütőbe.
Melyik lekvár a legjobb a sütihez? A lekvárválasztás szubjektív, és a saját ízlésednek megfelelően választhatod ki. Gyümölcslekvárok, mint a málna, eper vagy sárgabarack gyakran népszerűek, de bátran kísérletezhetsz más ízekkel is.

További Receptek:

Ha szereted a lekváros desszerteket, érdemes kipróbálnod a lekváros linzert is. Ez egy klasszikus sütemény, amelyet lekvárral töltünk meg, és egyedi, omlós tésztával rendelkezik. Keresd a receptet az oldalunkon!

Szerző képe

Arnold

Szólj hozzá!