A lekváros kevert süti egy klasszikus desszert, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. A ropogós külső réteg és a puha, szaftos belseje minden falatban örömöt okoz. Ez a recept tökéletes választás lehet, ha vendégeket vársz, vagy egyszerűen csak szeretnél valami finomat sütni a családnak.
Hozzávalók:
- 200g vaj
- 200g cukor
- 4 tojás
- 200g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- Lekvár (kedvenc ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Először isme rögtön előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, míg krémes állagú nem lesz.
3. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és keverjük jól össze.
4. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot. Keverjük addig, amíg egyenletes tésztát kapunk.
5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a tésztát, majd simítsuk el egyenletesen a tetejét.
6. Kanalazzuk a lekvárt a tészta tetejére, majd egy villa segítségével húzzuk át a tésztán, hogy a lekvár szépen eloszoljon rajta.
7. Süsd kb. 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a süti teteje és amíg egy fogpiszkáló beleszúrva tiszta nem marad.
8. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Tálalási javaslat:
A lekváros kevert süti kiválóan passzol egy csésze friss tea vagy kávé mellé. Dekoráld szeletelt gyümölcsökkel vagy egy kis porcukorral a tetejét a látványosság kedvéért.
Variációk:
Ha szeretnéd feldobni a receptet, kísérletezz különböző lekvárízekkel vagy adj hozzá diót, mazsolát vagy csokoládéforgácsokat a tésztához.
Összegzés:
A lekváros kevert süti egy könnyen elkészíthető desszert, amely garantáltan elnyeri az egész család vagy a vendégek tetszését. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a finom, otthon sütött sütemény ízét és illatát!
Gyakran Ismételt Kérdések:
Kérdés | Válasz |
---|---|
Mennyi ideig tartható frissen a lekváros kevert süti? | A süti frissességétől és tárolási körülményeitől függően általában 2-3 napig tartható frissen. Ajánlott légmentesen lezárható dobozban vagy fóliával becsomagolva tárolni a hűtőszekrényben. |
Lehet-e előre elkészíteni a tésztát és csak később sütni? | Igen, előre elkészítheted a tésztát, majd hűtőszekrényben tárolhatod akár egy éjszakán át is. Sütni előtt hagyd szobahőmérsékletre felmelegedni, mielőtt beleteszed a sütőbe. |
Melyik lekvár a legjobb a sütihez? | A lekvárválasztás szubjektív, és a saját ízlésednek megfelelően választhatod ki. Gyümölcslekvárok, mint a málna, eper vagy sárgabarack gyakran népszerűek, de bátran kísérletezhetsz más ízekkel is. |
További Receptek:
Ha szereted a lekváros desszerteket, érdemes kipróbálnod a lekváros linzert is. Ez egy klasszikus sütemény, amelyet lekvárral töltünk meg, és egyedi, omlós tésztával rendelkezik. Keresd a receptet az oldalunkon!