Nokedli recept 2 személyre

A nokedli, mint klasszikus magyar kísérőétel, olyan hagyományokkal rendelkezik, amelyek mélyen gyökereznek a magyar konyhaművészetben. E kis tészta csodák egyszerűségükben és ízvilágukban is egyaránt lenyűgözőek. Ha 2 személyre szeretnél elkészíteni egy tökéletes nokedlit, akkor megfelelő útmutatást és receptet kell követned.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1 csésze liszt
  • Fél csésze víz
  • Egy csipet só

Elkészítés

A nokedli elkészítése rendkívül egyszerű, és csak néhány lépésből áll.

A tészta elkészítése

Először is, egy közepes tálban üss két tojást, majd adj hozzá egy csipet sót. Ezután fokozatosan adj hozzá lisztet, miközben egy fakanállal vagy habverővel alaposan elkevered.

A tészta hígítása

Amikor már egy sűrű tészta keletkezett, fokozatosan kezdd el hígítani a vizet hozzáadásával. Fontos, hogy lassan, egyenletesen adj hozzá vizet, és közben alaposan keverd össze.

A nokedlik formázása

Amikor már egy sűrű, de folyékony tésztát kaptál, forralj fel egy nagy lábosban vizet. Egy másik edényben vagy nokedli szaggató segítségével nyomkodd a tésztát a forró vízbe. Ha a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor készen vannak.

Tálalás

A kész nokedliket szűrd le, majd öntsd egy szűrőbe, hogy lecsepegtessük a felesleges vizet. Ezután tálald őket kedvenc húsételeddel vagy akár önmagukban is, ízlésed szerint.

Összefoglalás

A nokedli elkészítése valóban nem igényel különösebb szaktudást vagy felszerelést. Ez a tradicionális magyar fogás gyorsan elkészíthető, és ízében semmivel sem marad el más, bonyolultabb tésztaételektől. Így ha valami egyszerű, mégis ízletes fogásra vágysz, a nokedli mindig jó választás!

Változatos feltétek

A nokedli sokféleképpen variálható azáltal, hogy más és más feltétekkel tálaljuk.

Feltét Leírás
Túrós nokedli A nokedlit összekeverjük túróval és tejföllel, majd friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
Hagyományos húsos nokedli Főzzük meg a nokedlit, majd pirítsunk fel egy kevés hagymát, darálthúst és fűszereket. A pirított húst a nokedlire szórjuk, és tálaljuk.
Sajtos nokedli A megfőtt nokedlit keverjük össze reszelt sajttal és vajjal, majd tálaljuk.

Gyakran Ismételt Kérdések

  • Hogyan lehet gluténmentes nokedlit készíteni?
  • Milyen más tésztákkal lehet a nokedlit variálni?
  • Hogyan lehet még feldobni a nokedlit?
Szerző képe

Vencel

Szólj hozzá!