Pizza recept kelesztés nélkül

A pizza az egyik legnépszerűbb olasz étel, amelyet szinte mindenki imád. De mi van akkor, ha nincs időnk vagy türelmünk a tészta hagyományos módon való kelesztésére? Nos, jó hírünk van! Ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan készíthetsz finom pizzát kelesztés nélkül, hogy még azok is élvezhessék, akiknek nincs türelmük várni.

Hozzávalók

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az összetevőket, amelyekre szükséged lesz:

  • 500 g pizza liszt
  • 300 ml langyos víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Ízlés szerinti mennyiségű pizza szósz és feltétek

Elkészítés

Most pedig lássuk, hogyan készítheted el ezt a mennyei pizzát kelesztés nélkül:

  1. A pizza lisztet, sót, cukrot, oregánót és fokhagymaport egy tálban keverd össze.
  2. Adj hozzá lassan a langyos vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát egyenletes állagúra.
  3. Ha a tészta összeállt, nyújtsd ki egy lisztezett felületen kör alakúra, kívánt vastagságúra.
  4. Kenj egy vékony réteg pizza szószt a tésztára, majd szórd meg kedvenc feltéteiddel.
  5. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és süsd a pizzát kb. 15-20 percig, amíg a szélei aranyszínűek lesznek.
  6. Amint elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

Záró gondolatok

Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a gyors és egyszerű pizzareceptet kelesztés nélkül. Próbáld ki bátran, és készítsd el a saját ízlésed szerinti feltétekkel! Ne feledd, a pizza mindig jó választás, főleg ha nincs időd a hagyományos kelesztésre.

Pizzaszósz változatok

Az alábbiakban bemutatunk néhány különleges pizzaszósz változatot, amelyekkel még izgalmasabbá teheted a pizzád ízét:

Szósz típusa Hozzávalók
Barbecue szósz Ketchup, barna cukor, mustár, fokhagymapor, Worcestershire szósz
Alfredo szósz Tejszín, fokhagyma, parmezán sajt, vaj, szerecsendió
Pesto szósz Bazsalikom, fokhagyma, fenyőmag, parmezán sajt, olívaolaj

Gyakran Ismételt Kérdések a Pizzakészítésről

1. Lehet-e előre elkészíteni a pizzatésztát?

2. Milyen típusú lisztet használjak pizzatészta készítéséhez?

3. Hogyan lehet a pizzát még ropogósabbá tenni?

4. Mik a legnépszerűbb pizzafeltétek?

5. Mennyi ideig kell sütni a pizzát?

Szerző képe

Pitty

Szólj hozzá!