Az émeletes élvezet torta egy olyan desszert, amelyet mindenki imád. Egy tökéletesen rétegzett, krémes és ízletes sütemény, amely minden alkalomra megfelelő. Ha szeretnél meglepni vendégeidet egy különleges és finom desszerttel, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet.
Hozzávalók:
– 2 csomag (300g) babapiskóta
– 500g mascarpone sajt
– 300ml habtejszín
– 200g porcukor
– 2 teáskanál vanília kivonat
– 200ml kávé (erős, főzött)
– 50ml rum (opcionális)
– Kakaópor a szórásra
Elkészítés:
1. Először készítsük el a krémet. Egy mély tálban keverjük össze a mascarpone sajtot, a habtejszínt, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg sima és krémes állagot nem kapunk.
2. Keverjük össze a kávét és a rumot egy kis tálban.
3. Egy tortaformába (kb. 20×20 cm) helyezzük el az első réteg babapiskótát. Locsoljuk meg a kávé-rum keverékkel, majd kenjük rá a krém egy részét.
4. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, és a tortaformát megtöltjük.
5. A tetejére szórjuk rá a kakaóport, majd tegyük be a hűtőbe legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtjük.
Tálalás:
Amikor már jól megdermedt a krém, vegyük ki a tortát a hűtőből, és óvatosan vegyük le róla a tortaformát. Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni. Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy egy kis tejszínhabbal.
Variációk:
– Ha nem szeretnénk alkoholt használni, akkor egyszerűen kihagyhatjuk a rumot a receptből.
– Kísérletezzünk a krém ízesítésével! Adjunk hozzá egy kis narancs- vagy citromhéjat a mascarponehoz, hogy még izgalmasabbá tegyük az ízét.
– A kakaópor helyett készíthetünk a tetejére csokoládéöntetet vagy reszelhetünk rá étcsokoládét.
Próbáld ki ezt a fantasztikus émeletes élvezet torta receptet, és garantáltan nem fogsz csalódni!
>