Mákos Kevert Süti Recept

A mákos kevert süti egy klasszikus desszert, melyet minden édesszájú szívesen fogyaszt. A különleges ízvilágú mák és a puha sütemény együttese garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Ha szeretnéd elkészíteni ezt a mennyei finomságot, kövesd az alábbi receptet lépésről lépésre!

Hozzávalók:

A mákos kevert süti elkészítéséhez szükséged lesz a következő alapanyagokra:

  • 250g liszt
  • 200g cukor
  • 150g vaj
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150g darált mák

Elkészítés:

1. Először is melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy közepes méretű tepsit, amit kibélelhetsz sütőpapírral.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a darált mákot.

3. Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a puha vajat, a tejet és a citrom reszelt héját.

4. A nedves összetevőket fokozatosan keverd hozzá a szárazhoz, és alaposan dolgozd össze őket, hogy egy sima tésztát kapj.

5. Öntsd a tésztát előkészített tepsibe, majd helyezd be a sütőbe és süsd kb. 35-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.

6. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald kedved szerint.

Tálalási javaslatok:

A mákos kevert sütit melegen vagy hidegen is fogyaszthatod. Kiváló kísérője lehet egy csésze friss tea vagy kávé, és akár egy gombóc vaníliával is tálalhatod. Készíts belőle egyedi desszertkölteményeket a kedvenc gyümölcseiddel és egy kis tejszínhabbal!

Megjegyzés:

Ha valaki allergiás a mogyoróra vagy a diófélékre, őrizd meg a recept ízét, és hagyd el a mákot. Így is készíthetsz finom és puha kevert sütit!

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Hogyan lehet variálni a mákos kevert sütit?

Ötlet Leírás
Csokoládés mákos kevert süti Adj hozzá kakaóport vagy darabokra vágott csokoládét a tésztához a még gazdagabb ízért.
Mandulás mákos kevert süti Cserélj ki egy részt a mákból darált mandulára, hogy különleges mandulás ízt kapj.
Meggyes mákos kevert süti Adj hozzá darabokra vágott meggyet a tészta tetejére a savanykás íz élményéért.

2. Lehet-e készíteni gluténmentes változatban?

Igen, helyettesítheted a lisztet gluténmentes liszttel vagy mandulaliszttel, hogy gluténmentes változatot készíts.

3. Hogy tároljam a sütit?

A legjobb, ha légmentesen lezárt dobozban vagy tálban tárolod, hogy megőrizze frissességét.

Szerző képe

Pitty

Szólj hozzá!