Rigó Jancsi torta recept

A Rigó Jancsi torta egy híres és ízletes desszert, amelyet sokan szeretnek és keresnek. Ez a sütemény gazdag csokoládéval és ízletes mályvacukorral töltött, és minden egyes harapásnál örömteli élményt nyújt. Ha szeretnéd otthon elkészíteni ezt a finomságot, itt van egy egyszerű és finom recept, amely segíteni fog abban, hogy elkápráztasd családod és barátaid ízlelőbimbóit.

Összetevők:

A Rigó Jancsi torta elkészítéséhez szükséged lesz a következő alapanyagokra:

  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g vaj
  • 150 g cukor
  • 6 tojás
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 200 ml habtejszín
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak zselatin
  • 50 ml víz
  • 50 g cukor
  • málna vagy eper a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés:

Az alábbiakban megtalálod a Rigó Jancsi torta elkészítésének lépéseit:

A csokoládés piskóta elkészítése:

Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy 20×20 cm-es tortaformát, amelyet kibélelsz sütőpapírral.

A csokoládét és a vajat egy lábasban olvaszd össze, majd hagyd kihűlni.

A tojásokat és a cukrot verd habosra egy tálban. Adj hozzá vanília kivonatot és egy csipet sót, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a csokoládés keveréket.

Végül szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd össze.

Öntsd a tésztát a tortaformába, majd süsd kb. 25-30 percig, vagy amíg a piskóta megsül.

A mályvacukoros krém elkészítése:

Az elkészítéshez a következő lépéseket kell követned:

A zselatint keverd el a vízzel egy kis tálban, majd hagyd állni néhány percig, amíg megduzzad.

A habtejszínt és a porcukrot verjük kemény habbá.

A zselatinos vizet melegítsük fel, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük, amíg felolvad. Hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a habtejszínt és a zselatinos keveréket, majd tegyük hűtőbe pár órára.

Az összeállítás:

Végül öntsük a mályvacukoros krémet a piskótára, majd díszítsük málnával vagy eperrel.

A tortát hagyjuk állni pár órán keresztül a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Ez a fantasztikus Rigó Jancsi torta most már készen áll arra, hogy megkóstold és élvezd!

>

Kérdés Válasz Milyen egyéb krémeket lehet használni a tortához? Bár a mályvacukoros krém a hagyományos választás, más krémeket is kipróbálhatsz, például csokoládékrémet vagy vaníliakrémet. Hogyan lehet még díszíteni a tortát? Ezenkívül a málna vagy eper mellett használhatsz csokoládéforgácsokat, ehető virágokat vagy akár csokoládémázat is a tetején. Milyen alternatívái vannak a lisztnek a piskóta elkészítésénél? Ha gluténmentes változatot szeretnél készíteni, kipróbálhatod a mandulalisztet vagy a zablisztet is a hagyományos liszt helyett.
Szerző képe

Pitty

Szólj hozzá!